Opatija je smještena u Kvarnerskom zaljevu  (45o 20') u kojem se Mediteran najdublje usjekao u kopno Srednje Europe u podnožju planine Učka (1.401 m). Zaklonjena od jakih vjetrova otocima i Učkom  lako je dostupna u sva godišnja doba.

U Opatiju možete stići  autobusom, vlakom (postaja Matulji), brodom i avionom. Odnedavna nas s ostatkom svijeta povezuje sve veći broj avio kompanija, a izuzetna kvalitetna mreža hrvatskih autocesta učinit će vaše putovanje ugodnim ako dolazite automobilom.

Udaljenosti:

Cestom:
480 km - München, Beč, Milano.
Željezničke postaje:
Opatija-Matulji (3 km),
Rijeka (10 km)
Zračne luke:
Rijeka (44 km),
Pula (75 km),
Zagreb (200 km),
Ljubljana (135 km),
Trst (70 km)
Venecija (208 km).

Ako dolazite iz pravca Trsta...ili Ljubljane...


Nakon ulaska u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Pasjak ili Rupa, nastavite vožnu ravno u smjeru Rijeka-Pula. Ako se vozite novom cestom, odmah nakon naplatne rampe (8,00 kn) već na drugom izlazu (prvi izlaz je za Jurdane) skrenite za Opatija-Matulji.
Ako od graničnog prijelaza nastavite starom cestom u smjeru Rijeka-Matulji-Opatija-Lovran-Pula, nakon 20 km ulazite u Matulji.
Spuštajući se iz Matulja prema Opatiji možete vidjeti cijeli Kvarnerski zaljev, s Učkom podno koje je Opatija, a na obzorju otoke Krk i Cres. Napuštajući Matulje, na kružnom toku skrenete desno i pratite smjer Opatija-Lovran. Nakon oznake mjesta "Opatija" vozite se ravno cestom oko 1800 m u smjeru centra Opatije. Prolazeći pored oznaka za Veterinarsku stanicu, Estetsku kirurgiju i školu, usporite vožnju te i obratite pažnju na prvu "zebru" sa žutim trepćećim svjetlom jer tu se na desnoj strani ceste nalazi se "Villa Dalia".

 

Google Maps: Trst - Villa Dalia

 

Google Maps: Ljubljana - Villa Dalia

   
 

Ako dolazite autocestom iz Zagreba...ili Splita...

Vozeći se pored Automotodroma i sportskog aerodroma na Grobničkom polju vozite prema Rijeci, te na čvoru Orehovica pratite putokaz Trst-Ljubljana-Pula. Nakon odmorišta "Vrata Jadrana" skrenite na izlaz prema Opatiji-Matulji. Spuštajući se iz Matulja prema Opatiji možete vidjeti cijeli Kvarnerski zaljev, te otoke Krk i Cres. Napuštajući Matulje prema Rijeci, na kružnom toku skrenete desno u smjeru Opatija-Lovran. Nakon oznake mjesta "Opatija" vozite se ravno cestom oko 1800 m u smjeru centra Opatije. Prolazeći pored oznaka za Veterinarsku stanicu, Estetsku kirurgiju i školu, usporite vožnju te i obratite pažnju na prvu "zebru" sa žutim trepćećim svjetlom jer tu se na desnoj strani ceste nalazi se "Villa Dalia".

 

Google Maps: Zagreb - Villa Dalia

 

Google Maps: Split - Villa Dalia

   
 

Zračna luka Rijeka nalazi se na otoku Krku i udaljena je 40 km od Opatije. Informacije o redu letenja možete dobiti na telefon +385 51 842 040 te na internetskim stranicama www.rijeka-airport.hr. Avio karte možete kupiti i on-line na internetskim stranicama zračnih prijevoznika ili u nekoj od putničkih agencija. Zračna luka povezana je sa centrom grada autobusnim prijevozom te taxijem.

Gradovi s kojima je aerodrom Rijeka povezan u sezoni - London Stansted/Heathrow, Stockholm, Oslo, Zagreb, Köln, Stuttgart, Barcelona, Berlin, Bern, Frankfurt.